Geplaatst op woensdag 07 oktober 2020 @ 14:43 , 1878 keer bekeken
Witlofstamppot met appel en rookworst 4 personen
Ingrediënten
1,2 kilo kruimige aardappels
800 gram witlof
Gelderse rookworst, 375 gram
2 goudreinet appels
25 gram boter
150 ml melk
4 eetlepels piccalily
Bereidingswijze
. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de witlof toe.Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
. Verhit in een kokenpan de boter. Bak de appelblokjes in 3-4 minuten goudgeel en gaar. Verwarm de melk.
. Giet de aardappelen met de witlof af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de appel en peper naar smaak door de stamppot.
. Verdeel de stamppot met de rookworst over 4 borden. Schep er de picalily bij.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: