Geplaatst op zaterdag 26 september 2020 @ 08:09 , 3486 keer bekeken
Spaghetti bolognese 4 personen rasp
Ingrediënten
300 g spaghetti
1 ui
4 bospeentjes
1 stengel bleekselderij
olijfolie om in te bakken
2 teentjes knoflook
400 g rundergehakt
70 g tomatenpuree
1 courgette
400 g gepelde tomaten
1 el balsamicoazijn
1 bosje basilicum
50 g Parmasaanse kaas
Bereidingswijze
. Breng een pan met water en een beetje aan de kook en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
.Pel en snipper de ui.
. Schil en snijd de bospeentjes in blokjes.
. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekseldeij in blokjes.
. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
. Voeg de bospeentjes en de bleekselderij toe en bak circa 2 minuten mee.
. Pel en snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak kort mee.
. Voeg het gehakt en tomatenpuree toe en bak circa 4 minutengaar.
. Snijd de courgette in blokjes en voeg toe.
. Voeg de gepelde tomaten en balsamicoazijn toe. Warm de saus op middelhoog vuur circa 8 minuten door.
. Breng de saus op smaak met peper en zout.
. Pluk en scheur de blaadjes basilicum en roer door de saus.
. Rap de Pamazaanse kaas.
~~~~Verdeel de spaghetti over de borden en schep daar de saus overheen. Strooi de kaas over het gerecht.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: