Geplaatst op woensdag 07 oktober 2020 @ 10:06 , 200 keer bekeken
Andijvie-erwtenstamppot met chorizo 4 personen
Ingrediënten
400 gram gesnden andijvie
800 gram kruimige aardappels
450 gram tuinerwten (diepvries)
125 gram pittige chorizowost
50 gram boter
Bereidingswijze
. Breng de aardappelen in een ruime pan met water aan de kook. Voeg na 5 minuten koken de bevroren erwten toe. Kook nog 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
. Snijd in tussen de chorizo in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een droge koekenpan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant op laag vuur. Laat uitlekken op keukenpapuer.
. Giet de aardappelen en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de boter toe en stamp tot stamppot. Voeg zoveel kookwater toe als nodig is. Zet de pan op een klein pitje en voeg de delen van de esneden andijvie toe. Roer tot deze is geslonken, maar nog steeds knapperig is. Schep op 4 borden, strooi er de blokjes chorizo over en serveer.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: