Geplaatst op zondag 13 oktober 2019 @ 11:50 , 69 keer bekeken
Moussaka met pompoen
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilivlokken
4 el verse oregano (als je gedrogde gebruikt, neem dan 2 tl.). + 1 el om te bestooien (of 1 tl gedtoogde)
500 gr rundergehakt
250 ml rode wijn
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
500 gr pompoen in blokjes
250 gr kastanjechampignon in plakjes
Ingrediénten bechamelsaus
75 gr bloem
75 gr bloem
600 ml melk
80 gr parmezaanse kaas, geraspt
1// tl gemalen komijn
Bereidingswijze
.Verwarm de oven op 200 graden en verhit deolie in een koekenpan. Bak de ui een minuut of 3. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak even mee. Doe het gehakt erbij en bak rul en bruin. Voeg de overige ingrediénten toe en breng aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen tot de pompoen gaar is.
. Smelt de boter zachtjes in een pan met dikke bodem. Strooi de bloem eroverheen en schep goed om. Klop geleidelijk de melk erdoor. Breng aan de kook en laat inbinden. Voeg de parmezaanse kaas en komijn toe en haal van het vuur.
. Verdeel het gehakmengsel over een ovenschaal. Druk het gehaktmengsel een beetje aan en scheo de bechamelsaus er over. Zet de schaal een kwartier onderin de oven tot de bechamel mooi kleurt. Bestrooi met oregano.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: