Geplaatst op woensdag 02 oktober 2019 @ 13:49 , 59 keer bekeken
Boeuf Bourguignon (klasiek)
Ingrediënten
75 gram boter
2 eetlepels olijfolie
750 gram doorregen runderlappen, in grove blokken
16 sjalotjes, grote sjalotjes, gehalveerd
2 winterwortel, in blokjes
200 ml vleesfond
500 ml volle rode wijn
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
150 gram spekblokjes
250 gram kleine chapignons, gehalveerd
Extra benodinggeden
Keukengaren
Bereidingswijze
. Verwarm de oven voor op 160 graden.
. Verhit 50 gram van de boter met de olie in een ovenvaste braadpan. Bak het vlees rondom bruin en leg het op een bord. Bak de sjalotjes en de wortel circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de fond en de wijn toe en breng geheel aan de kook. Bind de laurierblaadjes met de tijm en peterselie bij elkaar met keukengaren.
. Voeg het vlees met de kruiden en knoflook aan het vocht toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Stoof het vlees afgedekt in de oven in circa 3 uur gaar. Schep af en toe door en doe eventueel een scheut wijn bij om te voorkomen dat het te droog wordt.
. Bak de spekblokjes in 25 gram boter in een koekenpan zachtjes uit.Bak de champignons circa 3 minuten mee. Schep dit mengsel door de boeuf bourguignon en stoof het gerecht nog een kwartiertje.
~~~~Tip: Lekker met aardappelpuree en sperciebonen.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: