Geplaatst op zaterdag 28 september 2019 @ 19:02 , 73 keer bekeken
Boeuf Bourguinon met 12 uur gemarineerd vlees
Ingrediënten
800 gram runderstoofvlees, in blokjes
klontje boter
100 gram gezouten spekreepjes
2 eetlepel bloem
250 gram champignons, grote exemplaren in vieren en kleinere gehalveerd
30 zilveruitjes
Voor de marinade
2 wotelen, in stukken
1 stengel selderij, in stukken
1 ui, in stukken
500 ml rode wijn
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
Voorbereiden
. Maak de marinade. Roer de wortel, selderij en ui door de wijn. Voeg tijm, laurier, kruidnagel en 500 ml toe en laat de runderblokjes ongeveer 12 uur marineren in dit vocht.
Bereidingswijze
. Zeef alles en bewaar het marinade vocht. Dep het vlees droog.
. Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem en bak de runderblokjes aan alle kanten goudbruin zodat de snijvlakken dichtgesnoeid zijn. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi het gerecht met bloem.
. Giet wat marinadevocht over het vlees zodat alles bijna onderstaat. Laat anderhalf uur sudderen met gesloten deksel.
. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe aan het stoofpot toe. Laat het gerecht nog een half uur pruttelen.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: