Tajine van rundvlees, pruimen en auberginines

Geplaatst op zaterdag 28 september 2019 @ 09:31 , 65 keer bekeken

 

Tajine van rundvlees, pruimen en aubergines                      4 personen

 

Ingrediënten

 

1 aubergine, in blokjes

5 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

750 gram doorregen runderlappen (in doddelstenen)

400 gram tomatenblokjes (blik)

12 gedroogde pruimen zonder pit

2 theelepels kaneelpoeder

1 eetlepel vloeibare honing

1 eetlepel sesamzaad

 

Bereidingswijze

 

. Bestrooi de aubergineblokjes met zout. Laat de blokjes 20 minuten in een vergiet staan. Dep ze dan droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bestrooi het vlees met zout en peper.

. Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui al roerend enkele minuten.

. Voeg de aubergineblokjes, de stukjes tomaat, het kaneelpoeder en de honing toe. Giet zoveel water in de pan dat alle ingrediënten driekwart onder staan.

Breng het water aan de kook en temper vervolgens de hittebron. Laat alles langzaam gedurende 2,5 uur stoven.

. Giet enkele druppels olie in een koekenpan en rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Schep ze meteen uit de pan. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.

 

~~~~Tip: Cuscous smaakt hier heerlijk bij.

~~~~Tip: Vervang de riblappen door blokjes lamsvlees


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: